Sunda Sara

Alla inlägg under december 2014

Av Sara - 16 december 2014 04:25

Kan inte somna om. Tankar som snurrar. Samtal med andra. Förlossningen. Kommande kuratorsamtalen. Sambons rädsla för att jag överbelastar mig. Kanske har han rätt, kanske är vakenheten nu en signal på det. Paniken lurar i hörnen igen även om jag än så länge håller den på avstånd. Frustration över att vara vaken nu. Över att behöva kräva eget utrymme imorn för att sova ikapp. Över att ställa in öppna förskolan imorn. Sista innan juluppehållet. Vill så gärna gå. Tänker fula tankar att det är sambons fel som prompt skulle gå på julbord i sista minuten i lördags och därmed överbelasta mig.

Det är på nätterna det kommer fram om jag gjort för mycket.

Kanske klarar jag inte av att träffa nya mammor på tu man hand. Det blir för mycket djupt prat. Jag vet inte hur mycket utrymme jag har för det.

Fan. Inga lösningar kommer hittas nu i natten. Världen är upp och nedvänd vid den här tiden. Får försöka somna eller kliva upp en stund. Klippa av tankarna och ta dem imorn.

ANNONS
Av Sara - 14 december 2014 17:20

Mörka tankar smyger närmare. Lurar runt hörnet och står redo ifall jag sänker garden. Jag är trött, det är därför jag tänker mörkt. Jag önskar att kopplingen inte var så direkt. Men jag vet. Jag gjorde för mycket igår. Dessutom för andras skull. Jag betalar deras räkning nu i min ensamhet.

Jag hatar när mörkret omsluter mig. Det är som att bli avskärmad från verkligheten. Bli blind från allt fantastiskt jag har i mitt liv. Bli avtrubbad i kärleken. Sålla bort allt positivt och förstora det negativa.

Jag. Måste. Vila.

ANNONS
Av Sara - 14 december 2014 12:25

Så är den där och flåsar mig i nacken igen. Hinner vi träffa alla? På vilket sätt, vilka dagar och var? Blir alla nöjda? Blir jag själv nöjd? Pallar jag trycket? Behöver vi planera in mer luft i almemackan?

Min enda önskan är att få vara frisk på jul. Hålla balansen. Finnas där för bebisen. Det är svårt att säga nej i juletider. Det finns så många förväntningar. Så många som ska bli nöjda. Det är ännu svårare att säga ja och nej. Veta vad jag ska begränsa och vad som jag faktiskt klarar och vill.

Jag är trött idag. Kommer börja den kommande veckan med två längre dagar. Kanske lyckas jag vila torsdag, men kommer nog ändå vara trött på söndag. Behöva den dagen tom. Vi har inplanerat besök av svärföräldrarna, kanske ska flytta på det? På onsdag åker vi till mina föräldrar, kommer hem torsdag.

Jag vägrar åka jojo. Vill inte överbelasta mig, för att sedan bli sjuk och behöva vila i ångest. Varför måste allt tryckas in på några få dagar? Jag vet inte om jag gillar jul. Det är så svårt att begränsa. Och även om man begränsar varje sak för sig, blir totalen mycket. Ska jag skicka iväg mina pojkar till svärföräldrarna själva en dag? För att vila själv?

Av Sara - 14 december 2014 10:30

Grät av trötthet när sambon kom hem igårkväll. Då hade jag haft sonen själv från halv 10 på morgonen till 23 på kvällen. Vi hade varit på äventyr i stan med en annan bebis och hans mamma. Vi behövde komma ut. Det funkar inte att bara vara hemma och ute på promenad, lillgossen behöver mer stimulans. Jag med!

Så egentligen inte fel på stimulansen. Inte fel att vara aktiv. Men lite lång dag. Dåligt med återhämtning. Jag är faktiskt halvtidssjukskriven. Även på helgen. Sambon hade dock julbord på jobbet efter dagens lördagspass och jag klarade inte neka honom det när han satt nedstämd vid köksbordet och kände sig utanför. Så dealen blev julbord och sen hem, ingen utgång. Men det blev ändå lång dag för mig.

Idag är det vilodag. Ladda batterierna för nästa vecka. Sista veckan innan jul. Julveckan är lyxig iår. Sambon har fått ledigt mån och tis utöver ons, tors, fre och sön. Så han jobbar bara lördagen! Lyx, lyx, lyx! Såklart kommer tiden behövas. För att orka träffa både min och hans familj. Och just därför så värdefullt. Kanske får jag fira min första friska jul på flera år?

Veckan som kommer känns lite tuff. Sambon jobbar 15-19 och jag planerar gå på öppna förskola 13:30-16. Så rent krasst trappar jag upp till 75% mån och tis. Kanske kan jag se det som träning inför januari då det blir 75% alla dagar! Känns iaf bra att ha julkort och de flesta julklappar klara. Ha gett sjukgymnasten en liten julpresent och fixat bebisens julkläder. Slippa stressa med det veckan före jul. Dock har jag några saker kvar på min "vill göra" lista, nämligen gå till frissan! Och kolla genom min garderob om jag själv har något fint att ta på.

Av Sara - 13 december 2014 18:39

Efter barn. Jag är så ruggigt tacksam över att jag till slut fick min son. Min fina friska baby. Vilken lycka. Jag har följt många längtansbloggar genom åren, sett de flesta få sina plus och bebisar. Några få står och stampar fortfarande. Jag sörjer med er även om jag inte känner er. Sörjer och hoppas ni en dag får ert barn. På vilket sätt det nu än blir. Spontant, äggdonation, adoption eller IVF. Ett barn är ingen rättighet, men den brinnande längtan gör ändå att jag hoppas att alla som vill en dag får uppleva hur det är att bli förälder.

Av Sara - 13 december 2014 17:49

Jag och min nyfunna mammakompis har fikat, promenerat och fikat med våra bebisar idag. Och såklart pratat! Vi har pratat på riktigt. Allvarliga grejer. Barnlöshet. Moderskänslor. Sjukdom. För tidigt född. Anknytning. Kuratortider. Känslor vi skäms över. Höga skattningssiffror. Det tog emot först. Men ibland måste man satsa, investera. Det funkar inte om bara dem ena berättar, blottar sig och står sårbar. Det handlar om ömsesidigt förtroende. Hon är lätt att prata med. Det blir aldrig tyst. Samtalsämnena kommer av sig själva. Det är extremt högt i tak.

Men det tar energi att öppna upp om sitt innersta, tar energi att bemöta någon annans innersta. Jag orkar inte prata om sånt här varje gång vi ses. Det känns bra att lägga korten på bordet, lära känna varandras både glada och ledsna sidor. Men just nu är jag på jakt efter positiv input, glädjefyllt gänge. Ältat har jag gjort och känner mig klar med. Jag vill lämna barnlösheten och gå vidare. Lämna utmattningen och gå vidare. Vill leva i nuet. Njuta. Vara mamma. Älska och bli älskad.

Av Sara - 13 december 2014 05:01
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Sara - 11 december 2014 13:52

Jag staplar ostadigt och nervöst fram på ny stig. Idag görs ett stort steg i min tillfriskningsprocess. Idag kommer min nya mammakompis med sin lilla familj hit och fikar. Vi har städat, förberett fika och gjort oss iordning. Fina bebisen är exemplarisk och sover nu en stund innan de kommer. Det känns så roligt att få göra saker, klara vara social, klara träffa nya vänner. Få leva. Efter så lång tid på botten är jag påväg upp. Tack.

Presentation

Livet kan aldrig bli som förut efter en utmattningsdepression, men visst borde det kunna bli bra ändå? Här kommer jag skriva om min väg mot balans och ett meningsfullt liv! Fröken duktig får stiga åt sidan och ge plats åt mig själv.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11
12
13 14
15
16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26
27
28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Sunda Sara med Blogkeen
Följ Sunda Sara med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se